Placki bananowe
Placki bananowe to wspaniała propozycja zarówno na śniadanie, jak i na deser. Pyszne, chrupiące i bogate w białko, doskonale pobudzają mózg do działania.
Placki bananowe na pewno przypadną do gustu nawet najmłodszym członkom rodziny. By przygotować dziesięć placuszków potrzebne będą następujące składniki: dwa banany, dwa duże jajka i olej.
Wielką zaletą placków bananowych jest prosty sposób ich przygotowania i mała ilość produktów, koniecznych do ich przyrządzenia. Żeby zrobić placki, trzeba oczywiście obrać na początku banany, a następnie wbić do naczynia jajka.
Następnie, za pomocą widelca, należy oba te składniki ze sobą połączyć. W następnym kroku trzeba rozgrzać patelnię z odrobiną oleju.
Ciasto nałożyć za pomocą łyżki i lekko uklepać. Placuszki przewracać tak, by obie strony zarumieniły się na złoty kolor.
Placki z bananami można piec także bez oleju, by były mniej tłuste. Osoby, które nie boją się jednak kalorii powinny także spróbować wersji z bitą śmietaną lub placków polanych roztopioną czekoladą.